JellyPages.com

Google+ Followers

bez jugak dapat cuti



 Assalamualaikum insan2 yang sudi singgah blog ni!!

Asal nak wat satu post ja..mesti ambil masa berminggu-minggu kan??(untuk AR sorang ja..hihi)
cuti dah berbaki sehari ja lagi..jeles betul cuti ni ngan AR..haha..sesedap oren ja malam ni rasa nak update post pasal diri sendiri..yang xnak baca,jangan baca taw..ntah mood apa mai serang malam ni..sepanjang cuti sekolah merangkap cuti sem 2012..cuti kali ni la paling banyak AR berjalan..hehe..dari utara sampai la ke selatan..merata berjalan..macam amik full package bercuti ja..mula2 g jalan kat perak,johor,melaka,padang besar,langkawi,perlis,kat kedah pun banyak tempat menarik taw.,salah satunya salak denai,yan.(orang kedah penah p x?)..ayat macam ada unsur berlagak disitu..hihi..gurauan..
walaupun certain tempat tu dah pergi,tp,kalau kita pergi ngan family ni..happy dia bertambah2..jadi,bawalah family anda ketika bercuti..(pesanan ikhlas dari ainiromali)

  • paling bez time bercuti sambil berkenduri kat johor..
-kat sana, sempat g tanjung piai..meh nak cita serba sedikit pasal tmpat ni..tmpat ni merupakan titik penghujung asia..(hebat aja bunyi ayat tu..hihi)tapi,itulah faktanya..AR boleh apply jadi tour-guide nihh..
-kalau nak g sana mula2 sekali,kena datang johor dulu..pastu, g kat pontian..tanjung piai ni ada kat kwsan pontian..then,carilah signboard tg,piai..hehe..xingtla jalan kalau nak cita..mintak tolong pak cik google ja la kalau nak senang..
-tg.piai ni dekat dengan indonesia n singapura..kalau kita dah sampai kat satu kawasan kat area tg.piai tu..memang jelas la boleh nampak...nak lagi jelas,guna binocular..
-tmpat ni merupakan kawasan paya bakau..macam2 jenis pokok bakau boleh kita tengok sepanjang kita dok berjalan kat jambatan dia..
-monyet pun banyak nak teman time on the way nak smpai penghujung asia tu,,..
-dah la kot cita pasal tanjung piai ni..hehe..merapu pulak nnt jadinya..

rasa macam dah panjang menaip ni..cukupla cita pasal tanjung piai..satu lagi,kalau nak ajak family,..insan2 berkenaan bolehla book tempat kat salak denai,yan..tempat tu dekat dengan kawasan air terjun..untuk setiap rumah akan disediakan swimming pool,tempat bbq..ikut la pakej rumah yang kita amik..ada yang full pinggan mangkuk semua dalam rumah tu..yang beznya kat tmpat ni,dia privacy,..means,kita punya group ja dalam kawasan tu..

-ok,last typing..hehe..nak tunjuk serba sedikit gambar time bercuti...

penghujung asia di tanjung piai,,johor..

salak denai,yan
salah satu contoh rumah yang disediakan di salak denai..
xpandai amik gmbar..
cable car,langkawi..
underwaterworld,langkawi
*ok..sekian sahaja coretan kisah untuk post kali ni..xtaw bila plak boleh update..huhu..wallahu'alam..



                                                                                    

No comments:

Post a Comment

mula berblogging

Daisypath Friendship tickers