JellyPages.com

Google+ Followers

murah rezeki ari ni..nice bl0g award..

wahhh...utk kali ketiga nya..dapat lagi award..kali ni dr musuh baik  ku...mr.zaki..
 walaup0n bl0g aku ni tak cute..tapi..kena wat2 cute sudahh..thanks yer mr.l0lz bg award neyh..
besala kalau dh dpt adiah ni..mna ada free..s0..ni la s0klan yang terkena ku jawab..

a. Kenapa saya pilih nama blog saya camtu? 
sebab saya tak terasa plak nak wat nma lain..senang sket b0h nma sndiri..

b. 5 perkara yang aku suka?
1-sUka SEnyUM(sedekah la katakan)   

2-suka jaga anak(sedara)..men ngn budak2(wat baik jer..huhu)  

3-tidur??yer k0t..tp..takleh lama..nnt mak jirus air..  

4-suka sembang  

5-suka hati..heheh..
c. 5 perkara yang aku tak suka?

1-abis duit byk2
2-orang yang serius

3-la..tak cukup lagi ker
4-takde benda nak tulis sbnarnya.. 
5-yea!!dh ckup lima..

d) tag orang lain...
baper orang diperlukan??tak dinyatakan..jadi aku tag jer semua PENGUNJUNG YANG KUSAYAAM..utk menyambung tradisi ini..huhuhu
 

award dari miss shaggy..

wahh..dihari sabtu yang sangat indah neyh...aku dapat award kedua dari ms.shaggy.. 
trimas ya kawan!!nak tg0k apa award nyer??ting!!!




c0mey tak??disebalik kec0melan award ni..ada keje yg terpaksa perlu ku lakukan...jawab s0klan kt bawah nie..

 *Apakah Nama Pena Yang Sesuai Di Berikan Kepada  fiqah alias?
nak kena jwb jujur ker tak neh..yg paling sesuai adalah____biarlah rhsia..kalau gtw,org lain tiru plak nanti..hihihi 
 
 *Apa Perubahan Yang Korang Rasa Perlu Untuk Blog nie?
tak paham s0klan la shaggy..hehe..kurangkan berat badan widget pada bl0g..

*Apakah Komen Anda Tentang Blog Nie?
ni lagi satu s0klan..ad0ii..ermm..sangat c0mey n pinky bl0g miss shaggy.. 

yes!!!dah abiss...thanks shaggy...

c0ntest??award???




cuti2 ujung ta0n neh..dpt plak award kt aku..grasias ya ustaz..award nie ak dpt dr ustaz caRi j0doh...c0mey award ni..

dh dpt awARD ni,..saya kena buat satu entry yang melet0p..cmnerla ak nak letupkan entry ni ek..kena g cari mercun b0la dulu k0t..beru meletup..kalau tgk dr link bl0g ustaz ni..http://mencariisteri.blogspot.com..mcm saudara ni tgah mencari se0rang "zaujah"..bila pikir balik macam c0ntest carei cari j0doh jer..aku p0n tak twla apa sebenarnya nak tulis ni..cuma harap2 ustaz neh dpt jmpa bakal isteri dy..kalau takde,meh nak t0long cari..huhuhu..ok,yang saya tau,saya da wat apa yang dia suruh..syarat2nya adalah++++
♥Jadi follower blog USTAZ
-mmg c0nfirm dh jadi,kalau tak,cmner nak dpt award..

♥Copy pic kat ats ni n linkkan dengan (http://www.mencariisteri.blogspot.com)
 - ok,yg ni p0n da wat..siap print tmpal kt bilik lg..

♥Kemudian klu dh bt 2 perkra d atas ni...komen N3 ni..tngl kn link yg korg bt..supaya sng kerja USTAZ dan tag 3 kwan...untk N3 BOOMBASTIC ni!!!....tu jer!!!
-sudah semuanya..ehh..tag kawan bl0m lagi..jap2..cal0n isteri seterusnya tag selepas ini ialah..

*cik atika yang cute??
*mr.L0lz
*cik shaggy yg kusayaamm

b0leh tag 3jer..kalau ikut ati..nak tag semua orang..huhu

blogger-emoticon.blogspot.com
TARIKH : 13 OKTOBER 2010 - 31 DISEMBER 2010
c0ntest ni berlangsung..


blogger-emoticon.blogspot.com

b0leh ikut ker cara ni yerk??



zaman sekarang ni mcam2 jenis ubat kita dengar..semuanya nak t0long kita KURUSKAN BADAN..tapi, kita sebenarnya tak pernah jarang fikir apa yang kita makan hari2 adalah punca kenaikan badan kita..kat sini ada tips yang b0leh dik0ngsi untuk semua pembaca bl0g ni cara nak kuruskan badan..

1) jangan minum air terus lepas makan nasi or s0mething..kecualilah kalau tercekik..mnumla sket..lepas makan seel0knya biarkan dalam 30minit,baru b0leh minum air..sebab nak bagi segala apa jenis makanan kita landing keperut dengan seel0knya..

2) tengah2 musim raya ni..banyak pulak undangan  rumah terbuka..aii...perut2..takleh nak jaga,..kesiann..jadi, bagi memenuhi undangan shbt handai,sblum kita makan..el0kla ambil sesuatu yang pahit..macam minum k0pi ker. minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan.Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman..
3) kurangkan ais..kalau saya ais ni nombor satu..lepas abis jer air,c0nfirm ais p0n akan kupastikan abis licin..kunyah ais sebenarnya tak elok..sbb b0leh menggemukkan..fakata atau auta??cari sendiri yer..
4) minum air masak banyak2..paling kurang 8 gelas sehari..sikit jer tu..sebelum makan makanan yang berat2,pastikan anda minum air dulu..sebab apa??air ni b0leh kurangkan selera makan secara semulajadi dan automatik kita akan makan sikit dari apa yang kita nak..dh kurang sumber utk menggemukkan kita..

5)yang ni mesti susah sikit nak ikut..elakkan minuman bergas..air berkarbonat mempunyai banyak gula yang tidak berkhasiat utk badan..

6) kunyah makanan selama mana yang b0leh..huhu..bukan apa,nak bagi makanan tu hancur sekali gus nak  "exercise"kan gigi n mulut...Rasulullah s.a.w selalu mengamalkan untuk mengunyah 40kali sebelum makan tu ditelan..cuba amalkan yer kawan2..
7) Selain memberi peluang makanan untuk turun , kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.

8) yang terakhir sekali, kalau nak pilih piring makan atau lebih dikenali sebagai pinggan..ambillah pinggan yang rata dan bukan yang dalam..mula2,ambil sayuran utk memenuhi pinggan,pastu baru nasi dan yg terakhir,lauk dan daging. kalau nak tambah,..cuba tambah sayur sahaja jan tmbh nasi..
9) ada lagi la yang memang tips terakhir,t0l0ngla makan di meja makan..jangan makan ditempat sembarangan..terutama depan tv..sebab kalau d0k depan tv smbil makan twisties memang sedap..jadi ralik..lagi banyakla kita makan n habiskan! 
wahh...habis sudah tips utk kita2..kalau mana leh ambil,..cubala amalkan..semua 9 tips ni..kenapa cuma ada 9 shj??jawapannya amat mudah...sebab tak 10..atau lagi senang..sukat atila nak wat bapa p0n..huhu....bye2.. 
 

BiLa Kita Boleh Menjadi TUNANGAN orang tanpa sedar~Harus baca!

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku:

Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut.

Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut.

Situasi yang dianggap pinangan:

mula berblogging

Daisypath Friendship tickers