JellyPages.com

Google+ Followers

Tahun Baru??

salam petang kepada semua...

es0k dah nak masuk tahun 2011..tahun baru,bulan baru,hari baru,mungkin azam baru..
malam ni pasti@confirm ramai yang bertungkus lumus berpusu-pusu untuk menghadirkan diri dalam sambutan ulung ni..ermm..ramainya orang ek...kat dataran,kat mana2 tempat yang boleh disambutnya..bercampur lelaki perempuan???mestilah..siap bawak geng lagi..huhu...b0leh ker sebenarnya.??dah tentu tak boleh..kan..
kalau kita tengok balik keratan2 akhbar yang lepas.,setiap kali abis sambutan tahun baru..mesti banyak kes2 yang berlaku..mulala..ada kes rogol,khalwat,macam2 lagi..ish3...apala nak jadi ek..kat malaysia pulak tu..negara islam???macam mana tu,,klau kes macam ni tak dibendung..sapa puncanya??tanyala diri sendirk..adala jawabnya..huhu..
sebenarnya..ramai remaja,anak2 muda masa kini dah terkena virus ideologi hasil perang secara halus,,

Hakikatnya, kita telah diperingatkan tentang niat buruk golongan ini melalui Firman-Nya: "Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar)." Al-Baqarah: 120.

Seeloknya..umat islam kat malaysia tercinta ni kena mengutamakan tahun baru hijrah menurut kalendar yang telah diperkenalkan pada zaman pemerintahan Khalifah Umar al-Khattab R.A. dalam menetapkan azam baru ini. Kita sepatutnya merasa bangga dengan agama Islam yang kita anuti dan jangan sesekali cuba untuk memutar belit agama mulia ini..selagi kita berpegang dengan agama dan iman yang kukuh dalam diri,InsyaAllah..kita tidak akan terjerumus dan terleka dek dunia yang fana ini..
wallahu'alam..

doa2 pilihan HATI..

salam untuk semua...


kat sini cuma nak kongsi beberapa doa2 pilihan yang saya perolehi dari beberapa sumber..
jadi,saya selitkan sedikit mana la tahu kan..kot2 ada insan2 yang nak baca....harap2 ini semua boleh membantu semua..SELAMAT BERAMAL!!

                                                 
                                           DOA APABILA MENGHADAPI PERKARA SULIT

                                         
                                         DOA MEMOHON KEMULIAAN DAN KETAATAN

                                    
                                   DOA MEMOHON KEAMPUNAN DAN KESAYANGAN

                    
                                                       DOA PENDEKAT JODOH

                                      
                                                  DOA MENJADI ORANG YANG SABAR

                                                  
                                                   DOA MEMOHON TETAP PENDIRIAN

                          
                                      DOA MEMOHON KEAMPUNAN DAN DIJAUHKAN    
                                                           DARI  KEJAHATAN

"Mari Sertai BlogList Izamir Ridzwan"

senang jer nak join bloglist IR neyh..ikut jer step2 ni..kenggkawan yg akan ditag nnt p0n..ikut jer cara ni..

1.Mesti jadi follower Izamir Ridzwan
--yang ni dah jadi lama dahh,,--

2.Buat satu entry dan letak tajuk 
"Mari Sertai BlogList Izamir Ridzwan" serta link kan ke entry ni..
--tengah bertungkus lumus dok menaip neyhh..--

3.Nyatakan korang ni si jejaka @ si jelita
--confirm da si jelita..walaupun tak jelita..--
4.Pandangan korang tentang blog Izamir Ridzwan 
--simple,banyak maklumat dan sangat berinformasi--
5.Suka baca entry mengenai apa dalam blog Izamir Ridzwan (Personal, Umum, Berita, Filem, dll).. Sila nyatakan..
--semua..tapi,paling suka baca entry personal..--

6.Tag 3 sahabat blogger anda..Pastikan mereka tahu..

7.Tinggalkan URL entry..
--jap g smpaila url kt bl0g IR..
OK..SIAP SUDAAHH..

jejalan petang bersama family..

cuti sk0lah ni saja g jalan2 kt tasik jitra..ni baru separuh family ada lg yg tak dtg...
                                                             interframe sekejap..

                                                    alalala...irfann...meh2 kat mak nik..

                                  pusing2 naik "buggy"..15 rgt stu keta...fuhh..baik harga time weekend..
abis daa..byk gmbr yg ditgkap..tp,malaih nk b0h..es0k insyaAllah..nak wt ari kuarga kt negeri tumpah darahku..dekat je....nak balik tmpat lahir sekejap..

-6 fakta menarik tentang kehidupan-

 
salam jumaat kepada semua kengkawan yang ku sayam..

walaupun banyak lagi fakta2 yang menarik yang kita tahu tentang kehidupan kita..disini, ada 6 fakta yang saya sel0ngkar dari web2 yang b0leh dipercayai,untuk dikongsi bersama rakan bl0gger n pembaca..

FAKTA MENARIK alam kehidupan kita di dunia ini banyak perkara-perkara yang menunjukkan tentang kebesaran Allah, berikut ini dipersembahkan sebagai renungan.

 -FAKTA PERTAMA -


Sinaran kosmik daripada bintang-bintang yang berlanggar boleh menghasilkan bahan berbahaya kepada muka bumi. Saintis mendakwa sinaran itu yang juga dikenali sebagai radiasi boleh menyebabkan hidupan pupus dan menghasilkan spesis baru melalui proses mutasi (perubahan genetik).

-FAKTA KEDUA-
 
Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur akan keluar dalam tempoh seminit iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi satu perkataan.


-FAKTA KETIGA-


Secara purata seseorang menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut di telefon sepanjang hayatnya.


-FAKTA KEEMPAT-


 Setiap tahun, Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis melebar sebanyak 300 milimeter.


  -FAKTA KELIMA-



Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir; selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar kawal.



  -FAKTA KEENAM- 


Andai kesemua bungkah air batu- dianggarkan 23 juta kilometer padu - di dunia cair pada satu ketika, kandungan air lautan meningkat 1.7 peratus.



mula berblogging

Daisypath Friendship tickers