JellyPages.com

Google+ Followers

social network?


assalamualaikum...
alhamdulillah..lama dah tak jenguk blog ni..
nak singgah pun kena berbulan2 sekali..
baru tukar template blog ja..tengok2 semua widget hilang..huhu..
Malam ni AR nak cita sikit tentang social network yang ada kat dunia sekarang ni..








ada yang ajak AR join tumblr, tapi, tak berkesempatan nak sign up lagi..

tumblr ni macam blog jugak katanya..tapi lebih kepada gambar and description ja..yang dok ada pun tak abis2 lagi explore..hehe


FACEBOOK?? AR rasa FB la social network yang paling tinggi rating dia kat dunia ni..kayo la si Mark Zuckerberk ni...AR rasa semua orang taw apa function n apa yang ada dlm fb ni..maklumlaa..dari budak kecik sampaila yang bercucu pun ada FB ni.

 TWITTER.!Geng retiss sangat2 ramai pkai apps ni..mostly ada akaun twitter..yang tak artis pun ada jugak..AR pun ada twitter ni..tapi tak bapa aktif..saja2 buat akaun ni..follower pun tak ramai..twitter ni kebiasaannya guna untuk tweet2 ja,,ada yang tweet pasal perasaan,gaduh2 manja,n hal2 lain..atas individu nak tweet apa..kalau artis2 ni, biasanya akan tweet tntang aktiviti depa..shoooting,jala2,sopim,n lain2..kita ni,.nak jadi artiis jugak agaknya..tweet jugakla yang berkaitan..hehehe





next, INSTAGRAM..insta ni or ig apps asalnya boleh letak gmbr ja..now, u olls boleh letak video,tp,durasi yang pendek..AR pun ada ig ni..hehe..
jadi tabiat or ikutan orang akan snap gmbar pasal makanan mostly n post dlm depa punya ig..
yang AR perasan lagi, IG ni,ramai giler yang promote tentang bisnes..ada bisnes pakaian,tudung,supplement n kalau AR, AR promote insurans prudential takaful..promote siap2!!hehehe


apa lagi ekk??banyak lagi rasanya..tapi, cukuplaa yang ada ni..tak larat nak taip..
sebenarnya,walaupun banyak apps yang sekarang ni, n mudah nak dapat sebab ramai dah penduduk kat d0onia ni dah ada fon yang ada android..semuanya bergantung pada kita..
INGAT!!lagi banyak kita download apps2 ni..lagi banyak la kita kena jawab nanti..jawab apa??fikirla yerk..AR pun..hurmmm.....kalau yang ada FB tu..postla yang elok2,bukan apa..satu dunia baca post kita tu..janganla dok meluah perasaan dalam FB tu banyak sangat..
dok update location kat mana sokmo pun bahaya taw!! ada mata yang memerhati,,hati2..hehe


ok..panjang pulak post ni rasanya..biasanya dalam 4 patah perkataan ja..hikhik..(macam tipu ja ayt tu)
oh yaa..terima kasih kepada pemilik gambar2 yang AR copy ni..mohon dihalal yaa..
jumpa lagi my blog my story,yang penting I happy..:)wassalam..




mula berblogging

Daisypath Friendship tickers