JellyPages.com

Google+ Followers

OREO CHEESE ORIGINAL(PROMO!!)

assalamualaikum...
bagi sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan di majlis anda, tidak kira kenduri kahwin, kesyukuran, dan sebagainya..anda boleh membuat tempahan di :
PHONE : 011-12509614/019-488 8879(SMS/WHATSAPP)
FB :https://www.facebook.com/resepiqaseh 

Kami akan memeriahkan majlis anda dengan oreo cheese original kami di majlis anda..MURAH.HALAL.SEDAP. Penghantaran akan dilakukan melalui kurier (di seluruh semenanjung) atau kami akan ke rumah anda (sekitar kedah shj)..Harga yang ditawarkan amatlah murah dan berpatutan..

sedikit gambar dari page kami..
tempahan yang siap untuk diedar dan di pos ke alor setar dan kuala lumpur..













DOUBLE STEMCELL PHYTOSCIENCE(PROMO!!)



KAMI KINI MEMBUKA PELUANG UNTUK ANDA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI STOKIS (RAKAN NIAGA) & INGIN MENJANA SIDE INCOME YANG AGAK LUMAYAN 

Ada 3 peringkat modal :

MODAL : RM 270 (SILVER PACKAGE)
========================
1. Dapat 2 pek Double Stem Cell berharga RM500
2. 1 customer, komisen = RM100
3. 2 customer, komisen + bonus pairing = RM250
4. Untung maximum per day = RM500


MODAL : RM 1,620 (GOLD PACKAGE)
========================
1. Dapat 12 pek DOuble Stem Cell berharga RM3000
2. 1 customer, komisen = between RM100 - RM600
3. 2 customer, komisen + bonus pairing = between RM250 - RM 1,500
4. Untung maximum per day = RM 3,400

** SILVER & GOLD setaraf dengan pengedar, dan income adalah bergantung pada komisen jualan & 1 jenis bonus sahaja. 

Yang paling best adalah pakej modal yang ketiga iaitu untuk menjadi STOKIS a.k.a MOBILE !


MODAL minimum : RM 5,400 (MOBILE PACKAGE )
===============================
1. Dapat 40 pek Double Stem Cell berharga RM 10,000
2. 1 customer, komisen = between RM100 - RM 2,000
3. 2 customer, komisen + bonus pairing = between RM250 - RM 5,000
4. Ada bonus register (upah key in nama, alamat, ic number customer )

- register silver = RM12.50
- register gold = RM75
- register mobile stokis = RM250

# Jadi untuk mobile, akan ada 3 jenis sumber income = KOMISEN JUALAN + BONUS PAIRING + BONUS REGISTER

5. Untung maximum per day = INFINITY !

``````````````````````````````````````````````````````
DENGAN SETIAP PERINGKAT MODAL, ANDA AKAN DAPAT :
+ FREE MEMBERSHIP
+ FREE POSTAGE
+ FREE BUSINESS COACHING

MODAL UNTUK MOBILE HANYA 1X SAHAJA SEUMUR HIDUP !

KELEBIHAN BUAT BUSINESS INI ?

1. Tak ada isu main harga
- semua urusan jual beli adalah melalui sistem yang diselia sendiri oleh pihak syarikat. Jadi segala urusan jual beli, akan menggunakan ID pelanggan sendiri

2. Customer kita adalah hak kita
- tak kan ada isu potong line/cantas pelanggan. Ini kerana pelanggan yang membuat urusan dengan kita akan didaftarkan no kad pengenalan mereka ke dalam sistem & hanya 1 kad pengenalan sahaja yang sah untuk satu keahlian belian

3. Komisen & bonus dapat setiap kali kita buat urusan jual beli, tanpa perlu tunggu hujung atau tengah bulan walaupun menggunakan sistem

4. Ada personal coaching mengenai cara untuk membuat perniagaan ini & saling berkongsi testimoni

5. KONSEP SIAPA BUAT KERJA, DIA DAPAT !
Berminat untuk tau lebih lanjut atau menjadi rakan niaga kami ?

SMS/WHATSAPP019-488 8879 untuk respond yang lebih cepat !
 FB : https://www.facebook.com/A4U.SHOPPE?fref=ts

Solat Sunat Istikharah

Assalamualaikum semua...rasa lapang sikit hari  ni nak menulis blog..dah lama sangat bersawang blog ni..hari ni nak kemas2 sikit blog ni..;)
Tajuk hari ni nak share sikit tentang solat istikharah..
Apabila hadir satu permasalahan yang memerlukan kita membuat keputusan dipersimpangan..maka istikharahlah jalannya..
Istikharah ni dibuat sememangnya disebabkan hati..hati kita yang cenderung ke arah mana dan nak buat keputusan yang terbaik..kalau sebut pasal hati, mesti ingat cinta jaa kan??..tak semestinya..kadang2 kita kena buat pilihan untuk memilih pekerjaan, pendidikan dan macam2 lagi.. 
Sebagai seorang muslim yang beriman, Islam menyuruh kita mengerjakan solat sunat istikharah untuk membuat pilihan dalam segala urusan apabila bertemu jalan buntu. Terdapat beberapa hadis Rasulullah SAW yang menggalakkan solat Istikharah. Di antaranya;
Rasulullah SAW bersabda: 
 “Di antara kebahagiaan anak Adam ialah Solat Istikharah (minta pilih) daripada Allah Taala dalam segala urusannya dan di antaranya kecelakaan anak Adam ialah meninggalkan solat Istikharah daripada Allah pada segala urusannya.”
"Apabila seseorang kamu berkehendak melakukan sesuatu, hendaklah dia rukuk dengan dua rukuk (sembahyang dua rakaat) selain daripada sembahyang fardhu."

la boleh dikerjakan dua rakaat atau sehingga dua belas rakaat (enam salam). Waktunya siang atau malam. Sebaik-baiknya dikerjakan pada waktu sebelum tidur malam. Yakinlah dengan Allah..InsyaAllah, Allah akan menggerakkan hati kita untuk membuat keputusan yang tepat.
Terdapat dua cara untuk melakukan Solat Istikharah Ini:

a.   2 rakaat, 1 salam
b.   12 rakaat, 6 salam

Kaifiat Solat Sunat Istikharah :
 
1. Apabila hendak memulakan sembahyang, hendaklah meluruskan hati dengan menyerahkan segala urusan sepenuhnya kepada Allah S.W.T. Rehatkan akal fikiran daripada menimbang-nimbang sama ada pekerjaan ituelok dibuat ataupun tidak.

2. Setelah bersiap dengan wuduk, berdiri tegak serta menghadap kiblat, mulakanlah sembahyang dengan mengangkat takbiratul ihram denganLafaz dan Niat:

Ertinya: "Sahaja aku sembahyang sunat Istikharah dua rakaat kerana Allah taala."


3. Bacaan surah selepas Al-fatihah ialah:

Rakaat Pertama: Surah Al-Kaafiruun
Rakaat Kedua: Surah Al-Ikhlas

4. Dalam sujuk terakhir (sujud kedua pada rakaat yang kedua), bacalahtasbih berikut sebanyak 40 kali:

Ertinya: "Maha Suci Engkau, tiada pengetahuan bagi kami melainkan apa yang Engkau berikan pengetahuan kepada kami. Sesungguhnya engkau Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana."


5.  Sebelum bangkit dari sujud, mohonlah kepada Allah SWT. dipertunjukkan jalan yang betul dalam membuat keputusan dan pilihan.

6.  Selesai memberi salam, bacalah selawat untuk dihadiahkan kepada Rasulullah S.A.W, para sahabat Baginda, para wali Allah dan seluruh umat Islam.

7.  Membaca doa solat sunat Istikharah:
Ulang doa ini sebanyak tiga kali. Seeloknya nyatakan permintaan yang ingin iberikan petunjuk oleh Allah s.w.t. contohnya :
“Ya Allah! Jika Dikau mengetahui urusan ini..….. (sebutkan perkaranya).” 
Serahkanlah sepenuh keyakinan kepada Allah SWT. sambil bermohon kepada-Nya agar diberikan petunjuk, sama ada didatangkan melalui mimpi, gerak hati atau dengan dipermudahkan urusan yang mana baik. Tidurlah dalam keadaan berwuduk dan berpakaian bersih.
Lakukan solat Istikharah 3 atau 7 hari berturut-turut, mengikut kepentingannya. Insya-Allah akan diberi kecenderungan atau digerakkan hati untuk membuat sesuatu keputusan atau pilihan yang betul.

mula berblogging

Daisypath Friendship tickers