JellyPages.com

Google+ Followers

CERITERAKU..=)



Alhamdulillah..bismillahi rahmanir rahim..

1 oktober, akhirnya..malam ni dapat jugak menaip di blog ku yg dah sememangnya ber"usang" dan x terurus ni..
sepanjang ni jugak, macam2 perkara berlaku kat family n diri AR sendiri.nak tulis "aku" rasa mcm kasar sgt..tulis "saya" pulak, rsa mcm lain pulak..so, diisytiharkan untuk menggunakan "AR" stand to ainiromali..hehehe...(agak2 rasa xbez, bleh tkar2 nma tu..)
berbulan2, berhari2, berjam2 dan bermacam2 lagi dah kita semua lalui..disebabkan ni blog "ana", so, suka ati i la nak tulis apa pun..ini lah sedikit sebanyak kronologi kisah yang dah berlaku sepanjang blog ni x di update..

yang "happy" nya...



  • tahun ni dh dapat dua anak sedara baru..s0rang lelaki s0rang perempuan.. nur auni batrisya dan sorang lagi belum diletakkan nama lagi..(jadi anak yg soleh dan solehah ya anak2 mak nik..)

  • tahun ni jugak dapat adiah paling bez dari bonda tersayang..dapat cincin..jeles terus adik bradik yg lain..


  • yg lain dh lupa pulak..hepy sangat xboleh jugak..

yang sedihnya...



  • awal tahun april 2012, anak sedara AR meninggal..sedih sangat2..time tu arwah tengah nk dapat rawatan di KL...hakikatnya, setiap yang pergi, pasti akan kembali..
                                   
    arwah muhammad arman hakeem bin mohd suhaimi (walaupun setahun menghirup udara di dunia yg fana ini, pemergianmu meruntun sanubari ku..)
                                                   (Al-Fatihah..)

  • malam raya first, eid fitri,kakak AR accident teruk..sampai kereta terpusing masuk dalam parit..mujurlah anak yang dia baru lahir tu, AR yang pegang(dalam keta lain)..kalau x, wallahu'alam..Alhamdulillah, Allah melindungi  anak kecil itu..muka kakak memang teruk masuk kaca..tapi, sekarang, Alhamdulillah,....kakak dah semakin sembuh,(selamat menjalankan tugas sbgai perajurit ye kak cik!!)

<<<<< ini la baby auni batrisya yang AR pegang    time akk accident..and sekarang, baby kecil ni ada di hospital coz sakit..doakan cepat sembuh ya..InsyaAllah berkat doa kalian..

 ini pulak muhammad irfan adha..abang kepada auni batrisya yang kini berada di KMC untuk mendapatkan rawatan..semoga cepat sembuh anak sedara mak nik yaa...>>>>>>>


<<<< yang ni pulak baby kak ngah yang bru lahir..masih belum terilham namanya..
 



  • baru2 ni pulak anak sedara AR masuk hospital sebab ada jangkitan dalam peparu..dan tadi, baru taw lagi anak sedara AR yang sorang lagi pun dimasukkan ke KMC sebab ada jangkitan jugak..cepat sembuh ye anak2 sedaraku..huhu..

  • disini, saya nak selitkan satu potongan maksud dari surah al-Baqarah, ayat 286
  • "Sesungguhnya Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.."
    (2:286)
P/S untuk diri sendiri dan sahabat :

"Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kita.. kadang2 kita sentiasa berfikir tindakan dan keputusan kita sudah tepat dan betul, namun, ingatlah Allah adalah sebaik2 perancang..
BERDOALAH, SESUNGGUHNYA ALLAH RINDUKAN HAMBANYA YANG MERINTIH DAN MEMOHON KEPADANYA...Wallahu'alam.."

3 comments:

  1. byknyer dugaan yg Allah beri...moga ank sedare AR cpat sembuh...erm..lgi satu..cantik cincin...he3

    ReplyDelete
  2. jelah :
    insyaAllah..
    hehe..cincin adiah memang cantik..

    ReplyDelete
  3. dgr citer bakal "mak" yg bgi..ha3....

    ReplyDelete

mula berblogging

Daisypath Friendship tickers